Douglas plank fijnbezaagd

Douglas plank fijnbezaagd 25×250 mm 500 cm

3,95 per meter

Douglas plank fijnbezaagd 25×250 mm 500 cm

Douglas plank fijnbezaagd 25×250 mm 500 cm is 500 cm lang en heeft een netto kopmaat van 2,5×25 cm. De douglas tuinplank is fijnbezaagd. Hierdoor heeft de plank een unieke en robuuste uitstraling waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor diverse constructieve en decoratieve toepassingen in en om de tuin. De tuinplank wordt bijvoorbeeld gebruikt als schuttingplank, voor buitenkeukens, als aftimmering voor bloembakken of als wandbekleding voor overkappingen. De plank heeft rechte kanten en kan daarom ook goed koud tegen elkaar gebruikt worden. Houdt hierbij wel rekening Met de natuurlijke werking van het hout.

Douglas is van nature een sterke houtsoort en gaat zonder extra behandeling 10 tot 15 jaar mee. Douglas zal onder invloed van de weersomstandigheden onbehandeld snel vergrijzen. Douglas heeft tevens de eigenschap dat er harsuittreding kan plaatsvinden. Dit beinvloedt de kwaliteit verder niet.

Om de levensduur te verlengen en vergrijzing van het hout tegen te gaan adviseren wij om direct het hout te behandelen met een daarvoor geschikte beits en dit elke 2 jaar te herhalen.

  • Afmeting: 25×250 mm
  • Lengte: 500 cm

van €33,95 Nu dumpprijs €19,75 per lengte (dat is slechts €3,95 per meter)

 

Wilt u uw hele tuinproject goedkoop op 1 locatie aanschaffen? Kijkt u dan ook naar onze overige tuinartikelen

Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw douglas planken? Vergeet u dan ook niet om de juiste olie of beits mee te nemen.

 

Douglas

Douglas hout heeft een roodbruine kleur en een fijne nerf, waardoor het een warme uitstraling heeft en geschikt is voor verschillende toepassingen.

  • Duurzaamheid: Douglas hout is een van de meest duurzame naaldhoutsoorten en heeft een hoge weerstand tegen rot, schimmels en insecten. Dit maakt het zeer geschikt voor gebruik in buitentoepassingen.
  • Sterkte: Het is een sterk houtsoort met een hoge dichtheid, waardoor het zeer geschikt is voor constructietoepassingen zoals balken, palen en dakconstructies.
  • Uiterlijk: Het heeft een warme roodbruine kleur en een fijne nerf, wat het een mooie uitstraling geeft en het geschikt maakt voor decoratieve toepassingen.
  • Gemakkelijk te bewerken: Douglas hout is relatief gemakkelijk te bewerken en te behandelen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Het kan bijvoorbeeld gezaagd, geschuurd, gebeitst en geverfd worden.

Houtsoort Douglas wordt veel gebruikt in de bouw, bijvoorbeeld voor gevelbekleding, dakconstructies, balken en palen. Het wordt ook veel toegepast in de tuin, bijvoorbeeld voor overkappingen, schuttingen, tuinmeubelen en pergola’s. Daarnaast wordt het steeds vaker gebruikt in interieurtoepassingen, zoals vloeren, trappen en wandbekleding.

Voorkom teleurstellingen, bel vooraf voor de actuele voorraad.
Ik wil een vraag stellen
Ik wil een bestelling doorgeven Bekijk de transportmogelijkheden Bel ons op 013-3050028
Categorie: Tags: , , , , , , , , Artikelnummer: 36512