Tips

Randafwerking Multiplex (binnen en buiten)

Minstens zo belangrijk als de afwerking van het oppervlak, is de afwerking van de randen, zeker bij toepassing buiten. De kopse kanten kunnen namelijk zeer snel vocht opnemen. De randen van multiplex moeten bij toepassing buiten aan de onderkant worden afgeschuind (zie afbeelding) en het kantje gebroken, zodat vocht geen kans krijgt in de verbinding te kruipen. Deze afschuining garandeert bovendien optimale verfhechting. Het afsluiten van de randen geschiedt met 2 lagen randsealer (1 component sealer). Dit kan opgebracht worden met kwast, roller of spuit.

 

Wat is het verschil tussen een opdek deur en een stompe deur?

Bij een stompe deur valt de deur geheel in het kozijn en wordt afgehangen aan scharnieren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn (de opdekrand) en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze minder tocht doorlaat en daarnaast gemakkelijk te plaatsen is.

 

Voordelen van hardschuim PVC gevelbekleding

  1. Duurzaam en langer mooi

Hardschuim PVC is een duurzame en resistente kunststof die perfect de tijd en de weersomstandigheden weet te trotseren. Hierdoor bent u verzekerd van een gevelbekleding die na jaren nog oogt als nieuw. Bovendien zijn de profielen in de massa gekleurd waardoor u nooit hoeft te schilderen of oliën.

  1. Een warme en natuurlijke look

In de gecoëxtrudeerde, beschermende toplaag is een permanente en natuurlijk ogende houtnerfstructuur aangebracht. Hierdoor zijn DURASID® sidings nauwelijks van echt hout te onderscheiden en stralen ze een warme, natuurlijke look uit.

  1. Licht en eenvoudig te plaatsen

DURASID® profielen in hardschuim PVC vallen aanzienlijk lichter uit dan gelijkaardige producten in massief hout of vezelcement. Dit maakt de handeling en plaatsing makkelijker en stelt minder zware eisen aan de gevel of de draagstructuur. De tand en groefverbinding zorgt bovendien voor een snelle plaatsing.

  1. Makkelijk te onderhouden

De toplaag zorgt voor een gesloten structuur. Hierdoor kan vuil en groenafzetting niet in de bovenlaag van het materiaal binnendringen, een probleem dat zich wel voordoet bij meer poreuze materialen als hout en vezelcement. Oppervlakkig vuil laat zich makkelijk verwijderen met een spons, borstel of hogedrukreiniger (max. 80 bar), eventueel in combinatie met een licht detergent.

  1. Perfect slag- en stootvast

Met een DURASID® gevelbekleding hoeft u niet wakker te liggen van eventuele beschadigingen. Het materiaal staat immers bekend om zijn optimale slag- en stootvastheid. Bij alternatieve materialen kan een eventuele impact sneller tot een blijvende deuk leiden of kan het profiel zelfs barsten.

  1. Bescherming en opwaardering van de gevel

DURASID® gevelbekleding beschermt uw gevel en zorgt voor een meerwaarde van uw nieuwbouwwoning of renovatieproject. De panelen beschermen ook de eventuele isolatielaag tegen weer en wind en verzekeren u zo het behoud van een optimale isolatie in de verre toekomst.

  1. Een veelheid aan toepassingen

DURASID® kan zowel gebruikt worden voor particuliere woningen als voor chaletconstructies en industriebouw. Het leent zich perfect om volledige muren mee te bekleden maar ook voor topgevels, dakkapellen en dakoversteken. Dit laat een stijlvolle en uniforme vormgeving en afwerking toe.